Κουλούρια τοστιέρα

Αυτά δεν είναι της γιαγιάς. Αυτά τα κουλουράκια είναι πιο δύσκολα και γίνονται διαφορετικά. Είναι ιδανικά για σνακ, για φαγητό, υπέροχο με καφέ ή τσάι και όταν βιάζομαι συχνά χρησιμεύουν ως γρήγορο, ελαφρύ πρωινό 🙂

Συστατικά:

250 g ανάλατο βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
200 g ζάχαρης
2 μεσαίου μεγέθους αυγά
100 ml γάλακτος
700-750 g αλεύρι
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
10 g ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Χτυπήστε ελαφρά το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου κρεμώσουν σε υφή.
Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά. Προσθέστε γάλα και χτυπήστε τα καλά όλα.


Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τo μπεικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη βανίλιας.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου και σχηματίζουμε μια ζύμη.


Προσθέστε πρώτα 700 γραμμάρια αλεύρου και στη συνέχεια άλλα 50 γραμ. Ανάλογα με τις ανάγκες. Η ζύμη θα πρέπει είναι ωραία συμπαγής και δεν θα πρέπει να είναι κολλώδης. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για άλλα δύο λεπτά.
Σχηματίστε μπάλες ζύμης. Μην τα κάνετε πολύ μικρά γιατί τότε τα κουλουράκια θα είναι μικρά.

Ζεσταίνετε τη τοστιέρα και στη συνέχεια τακτοποιήστε τα κουλουρια

και ψήστε στην υψηλότερη θερμοκρασία για περίπου 7-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Πρώτα θα είναι ανοιχτόχρωμα, όταν σκουραίνουν, είναι έτοιμα 🙂
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την τοστιερα και το μέγεθος των μπισκότων.
Μην ανοίγετε τη τοστιέρα για τα πρώτα 7 λεπτά, επειδή τα μπισκότα είναι κολλημένα στις πλάκες τοστιέρα έως ότου ψηθούν. Εάν ανοίξετε πρόωρα και τα μπισκότα πέσουν από την επάνω πλάκα και αλλάξετε θέση, δεν θα μπορείτε να τα ψήσετε καλά.
Μπορείτε να φάτε τα μπισκότα αμέσως, αλλά θα είναι λίγο πιο μαλακά. Είναι καλύτερα όταν αφήνονται για μια ώρα για να κρυώσουν και να σκληρύνουν λίγο.

Καλή Επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΕλαφριά Μηλόπιτα για δίαιτα…με αλεύρι βρώμης
Επόμενο άρθροΝόστιμο ρολό μπισκότων με γέμιση καρύδας…εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο