Κουλουράκια Σιροπιαστά είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η συνταγή σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε είτε απλά, τραγανά κουλουράκια, είτε να τα μετατρέψετε σε πλούσια, μελωμένα Κουλουράκια Σιροπιαστά. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τα Κουλουράκια:
- 500 γραμμάρια Αλεύρι
- 2 Αυγά
- 100 γραμμάρια Ζάχαρης άχνης
- 100 γραμμάρια Μαργαρίνης ή βούτυρο
- 10 γραμμάρια Μπέικιν πάουντερ
- 10 γραμμάρια Σκόνης βανίλιας
- 17 Αμύγδαλα λευκά ή παρόμοια
Για το Σιρόπι:
- 350 γραμμάρια Ζάχαρης
- 400 ml Νερού
- 1 κγ Χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη:
- Κρόκος από 1 Αυγό (για το βούρτσισμα)
Οδηγίες Εκτέλεσης
Προετοιμασία Σιροπιού
Ξεκινήστε με το σιρόπι, καθώς θα χρειαστείτε χρόνο για να κρυώσει. Μπορείτε να το κάνετε αυτό νωρίτερα την ημέρα ή την προηγούμενη ημέρα.
Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το νερό και μαγειρέψτε μέχρι να βράσει. Δεν χρειάζεται να ανακατεύετε.
Αφού βράσει το νερό, προσθέστε ένα κουτάλι χυμό λεμονιού στο σιρόπι.
Βράζετε για περίπου άλλα 5 λεπτά περισσότερο και κλείστε τη φωτιά. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.
Για τα Κουλουράκια
Ζύμη και ψήσιμο
Λιώστε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.
Σπάστε ένα από τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και προσθέστε 100 γραμμάρια ζάχαρης άχνης. Ανακατέψτε καλά με ένα συρμάτινο χτυπητήρι.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει. Ανακατέψτε ξανά για περίπου 5 λεπτά με το χτυπητήρι.
Κοσκινίστε τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ. Προσθέστε αργά το παραπάνω μείγμα, ενώ το αναμιγνύετε με το χέρι σας. Ζυμώστε για να αποκτήσετε μια μη κολλώδη ζύμη.
Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα δάχτυλά σας προσπαθήστε να κάνετε μια μικρή μπάλα. Εάν μπορείτε, σημαίνει ότι η ζύμη σας είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια γυρίστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύψτε το και αφήστε το στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.
Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε το φούρνο, ώστε να θερμανθεί μέχρι 160 βαθμούς.
Κάντε μπάλες μικρού μεγέθους καρυδιού από τη ζύμη και πιέστε απαλά για να κάνετε το σχήμα. Τοποθετήστε ένα αμύγδαλο στη μέση.
Ξεχωρίστε τον κρόκο του δεύτερου αυγού. Βουρτσίστε απαλά την κορυφή από κάθε κουλουράκι με αυτό τον κρόκο αυγού για να τα κάνετε φωτεινότερα όταν βρίσκονται στο φούρνο.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καθένα σε ένα ταψί με ένα χαρτί ψησίματος πάνω του. Πρέπει να έχουν χώρο για φουσκώσουν, δεν πρέπει να αγγίζει το ένα το άλλο. Θα πρέπει να βγάλετε περίπου 17 κουλούρια.
Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν καφέτι χρώμα στο πάνω και στο κάτω μέρος. Τα μπισκότα σας είναι έτοιμα να τα φάτε ή να τα σερβίρετε.
Για τα Κουλουράκια Σιροπιαστά
Το σιρόπιασμα
Το κόλπο για το σιρόπι είναι ότι τα Κουλουράκια Σιροπιαστά πρέπει να είναι ζεστά και το σιρόπι θα πρέπει να είναι κρύο.
Μόλις βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, τα βάζετε σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος και ρίχνετε όλο το σιρόπι από πάνω. Να είστε γενναιόδωροι με το σιρόπι, τα μπισκότα θα το απορροφούν γρήγορα.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 15-20 λεπτά (για σιρόπι + ξεκούραση ζύμης).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για αμύγδαλο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι καρύδι ή να πασπαλίσεις τα Κουλουράκια Σιροπιαστά με σουσάμι πριν το ψήσιμο για πιο παραδοσιακή γεύση. Δες και άλλες συνταγές με κανέλα.
Για να γίνουν πιο αφράτα τα κουλουράκια, φροντίστε να μη χτυπήσετε υπερβολικά το αλεύρι. Δοκιμάστε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη για έξτρα άρωμα· δες και άλλες παραδοσιακά γλυκά για έμπνευση.
Για πιο πλούσιο σιρόπι, μπορείτε να προσθέσετε μια φλούδα λεμονιού και μια βανίλια κατά το βράσιμο. Για τα σκέτα κουλουράκια, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά. Δες ιδέες για γλυκά με φρούτα.
Σχετικές Συνταγές
ΠΗΓΗ: turkishyummies.com













