Δείτε Επίσης Τούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα | Τούρτα Κέικ Μόκα ψυγείου…υπέροχο, αγαπημένο, εύκολο

Η τούρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο είναι το ιδανικό γλυκό για όσους αγαπούν τη σοκολάτα αλλά θέλουν κάτι εύκολο και γρήγορο. Επιπλέον, αυτή η συνταγή δεν χρειάζεται φούρνο, οπότε μπορώ να την φτιάξω ακόμη και το καλοκαίρι χωρίς να ζεσταίνω την κουζίνα. Επίσης, το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και απολαυστικό.


Υλικά για Τούρτα Σοκολάτας

Για τη Βάση

  • 350 γρ. μπισκότα
  • 150 γρ. καρύδια
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Τσέρκι 24 εκ.

Για την Επικάλυψη

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα

Για το Σαντιγί Διακόσμησης

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος (πολύ κρύα με 35% λιπαρά)
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Προετοιμασία της Βάσης

Σπάω τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα κάνω κομμάτια. Στη συνέχεια, χτυπάω τα καρύδια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζω μέσα στα μπισκότα, ανακατεύοντάς τα καλά.

Λιώνω σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και μέσα στο λιωμένο βούτυρο ρίχνω τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές μείγμα υγρής σοκολάτας.

Κατεβάζω τη σοκολάτα από τη φωτιά και την αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει. Έπειτα την αδειάζω μέσα στα μπισκότα και ανακατεύω με ένα κουτάλι το μείγμα, λιώνοντας παράλληλα λίγο και τα μπισκότα για να μπορούν να απλωθούν εύκολα.

Βουτυρώνω ένα ταψάκι 25 εκ. και αδειάζω μέσα το μείγμα. Το απλώνω σε όλη τη βάση και το πατάω με ένα ποτήρι για να συμπιεστεί καλά και να ισιώσει.

Προετοιμασία της Επικάλυψης Σοκολάτας

Βάζω ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνω την κρέμα γάλακτος μαζί με τη μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύω συνεχώς να λιώσει καθώς βράζει. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζω και την αφήνω 20 λεπτά να κρυώσει εντελώς.

Όταν κρυώσει, την αδειάζω στο τσέρκι μου με τη βάση από τα μπισκότα και το βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες να στερεοποιηθεί.

 

Τελικές Επεξεργασίες

Βγάζω από το ψυγείο την τούρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο και τη χαλαρώνω γύρω γύρω με μία λεπίδα. Αφαιρώ το τσέρκι προσεκτικά και την κόβω σε 8 κομμάτια, αφήνοντάς την στην άκρη.

Διακόσμηση με Σαντιγί

Για να φτιάξω σαντιγί στο σπίτι, χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, η οποία πρέπει να είναι κατευθείαν από το ψυγείο και πολύ παγωμένη.

Σε ένα μίξερ με κάδο (τον οποίο έχω παγώσει μαζί με το σύρμα χτυπήματος) ρίχνω μέσα την κρέμα γάλακτος, τον άχνη ζάχαρη και μισή κουταλιά κακάο. Χτυπάω μέχρι να πάρω το επιθυμητό σαντιγί. Το βάζω σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ την τούρτα μου.


Χρήσιμα Tips

• Φροντίζω να είναι η κρέμα γάλακτος πολύ κρύα για το σαντιγί, καθώς αυτό εξασφαλίζει καλύτερο αποτέλεσμα.

• Μπορώ να αντικαταστήσω τα καρύδια με αμύγδαλα ή φουντούκια για διαφορετική γεύση.

• Αν θέλω πιο έντονη γεύση σοκολάτας, προσθέτω λίγο κακάο στη βάση από τα μπισκότα.

• Η τούρτα διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3 ημέρες.


Χρόνοι Προετοιμασίας

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Χρόνος Ψύξης: 4 ώρες

Συνολικός Χρόνος: 4 ώρες και 40 λεπτά

Δείτε Επίσης Τούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα | Τούρτα Κέικ Μόκα ψυγείου…υπέροχο, αγαπημένο, εύκολο

Καλή Απόλαυση