Σήμερα λοιπόν, φτιάχνουμε τις πιο τρυφερές χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και τυρί στον φούρνο, ένα φαγητό που είναι σίγουρη επιτυχία στο τραπέζι, καθώς συνδυάζει το ζουμερό χοιρινό κρέας με την κρεμώδη γέμιση μανιταριών και την αλμυρή κρούστα τυριού. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για να ικανοποιήσω ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους. Είμαι σίγουρη πως αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Χοιρινές Μπριζόλες με Μανιτάρια και Τυρί
Ingredients
- 800 γρ. Χοιρινό (π.χ., ψαρονέφρι ή μπριζόλες χωρίς κόκαλο)
- 500 γρ. Μανιτάρια σαμπινιόν
- 1 τμχ. Κρεμμύδι
- 150 γρ. Τυρί (σκληρό, τριμμένο)
- Μαγιονέζα
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
- Φυτικό λάδι (για το σοτάρισμα)
Instructions
Ακολουθώ πιστά τα βήματα για να φτιάξω τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και τυρί.
1. Κόβω τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρω σε φυτικό λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
2. Κόβω το χοιρινό σε κομμάτια, όχι πιο παχιά από ενάμιση-δύο εκατοστά.
3. Τα τυλίγω σε πλαστική μεμβράνη και τα χτυπάω με τον κόπανο του κρέατος (το κουζινικό σφυρί).
4. Αλατίζω, πιπερώνω τις έτοιμες "σνίτσελ" και τις αλείφω με μαγιονέζα.
5. Πάνω σε κάθε κομμάτι, απλώνω τα σοταρισμένα μανιτάρια με το κρεμμύδι.
6. Πασπαλίζω με το τυρί, το οποίο είναι χοντροτριμμένο.
7. Ψήνω για 30-40 λεπτά σε θερμοκρασία 180°C.
Tips για Ζουμερές Χοιρινές Μπριζόλες
- Το πάχος: Είναι σημαντικό το κρέας να κοπεί σε λεπτά κομμάτια (1,5-2 εκ.) πριν το χτυπήσω. έτσι ψήνεται γρήγορα και παραμένει ζουμερό.
- Η μαγιονέζα: Η μαγιονέζα δεν είναι μόνο για γεύση, αλλά βοηθάει και το κρέας να διατηρήσει την υγρασία του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Το τυρί: Χρησιμοποίησε ένα σκληρό τυρί που λιώνει καλά, όπως γραβιέρα ή ακόμα και ένταμ, για να δημιουργήσει μια ωραία κρούστα.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










