Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και πατατες

Απαραίτητα προϊόντα:

Για τα κεφτεδάκια:
400 g χοιρινό (μοσχάρι) (ή μείγμα κιμά)
1 τεμάχιο. αυγό
1 μια φέτα άσπρο ψωμί
3 κ.σ. φρέσκο ​​γάλα (νερό)
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
3-4 κλωναράκια μαϊντανού
1 κ.σ. αλεύρι

Για τη σάλτσα:
4 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κομμάτι (όσο ένα φουντούκι) βούτυρο
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
½ κσ αλεύρι
1 μεσαίου μεγέθους καρότο
2 λεπτές φέτες σέλινου
3 μεσαίου μεγέθους πατάτες
2-3 φρέσκες πιπεριές
2 μεγάλες ντομάτες (1/3 βάζο σαλτσας ντομάτας) .
1 κουτ πάπρικα
3-4 κλωναράκια μαϊντανού
1/3 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε στον κιμά το ψιλοκομμένο ή τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, το άσπρο ψωμί (χωρίς την κόρα) που έχουμε ήδη μουλιάσει σε φρέσκο ​​γάλα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Σχηματίζονται στρογγυλοί κεφτέδες.

Η σάλτσα παρασκευάζεται πρώτα σοταροντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μετα το καρότο και το σέλινο σε φυτικό λάδι και λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι αρωματικές ρίζες.

Πασπαλίζουμε με πάπρικα και αραιώνουμε αμέσως με ζεστό νερό ή ζωμό. Αλατίζουμε και αφού βράσουν ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τους κεφτέδες κυλισμένους στο αλεύρι. Αμέσως προσθέτουμε το αλεύρι αραιωμένο σε νερό (ψημένο ελαφρά μέχρι να γίνει ελαφρύ ή ωμό).
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε 15 λεπτά σκεπασμένα, προσέχοντας να μην μας πιάσει το φαγητό. Πρέπει να μείνει με μπόλικη πηχτή σάλτσα. Αν χρειαστεί νωρίτερα νερό,  ρίχνουμε ζεστό  και κουνάμε ή ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με ξύλινη κουτάλα, για να μη διαλυθούν τα κεφτεδάκια.

Σημείωση: Αν οι ντομάτες είναι ξινές, προσθέστε 1 πρέζα ζάχαρη 10-15 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος.

Προηγούμενο άρθροΖουμερά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα
Επόμενο άρθροΨωμάκια με τυρί…πολύ νόστιμα – τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά.