Υλικά:

Για τον κιμά:
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
500 γραμμάρια κιμά (μοσχαρίσιο ή μεικτός)
250 ml πουμάρο
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
κανέλα
γαρίφαλο μπαχαρι

Για τις χυλοπίτες:
μισό πακέτο περίπου χυλοπίτες
Βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
Τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή άλλο της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε ελαιόλαδο( που καλύπτει όλο το πάτο της κατσαρόλας) τσιγαριζω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγη κόκκινη πιπεριά, μετά προσθέτω τον κιμά τα σωταρω καλά όλα μαζί και προσθέτω αρκετό νεράκι, πουμαρο , αλάτι πιπέρι, λίγη ζάχαρη, κανελιτσα,
πρέζα από μπαχαρι+ γαρίφαλο και σιγοβράζω μέχρι να γίνει ο κιμάς, μετά προσθέτω λίγο νεράκι αν χρειαστεί παραπάνω γιατί πρέπει να έχει ζουμακι να μαγειρευτουν οι χυλοπίτες.

Τις βάζω και αυτές (μισό πακέτο περίπου) και βράζω 3-5 λεπτά, κατεβάζω από το μάτι προσθέτω λίγο βούτυρακι , κλείνω το καπάκι
και αφήνω να φουσκώσουν, μόλις είναι έτοιμες προσθέτω δύο τρία παγάκια.
Σερβίρω με τυρι φυσικά 😍😍🤤🤤

Η Συνταγη/φωτό είναι της κας Δέσποινα Μπο

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδακια φούρνου. Επαγγελματική συνταγή Εστιατόριου.
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι με Προσούτο, Λιαστές Ντομάτες