Παστίτσιο με μπεσαμέλ από πατάτα

Το παστίτσιο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από στρώσεις μακαρονιών, κιμά και μπεσαμέλ. Η μπεσαμέλ είναι μια σάλτσα με βάση το γάλα και το αλεύρι που δίνει στο παστίτσιο την κρεμώδη και βελούδινη του υφή.

Η μπεσαμέλ από πατάτα είναι μια εναλλακτική εκδοχή της κλασικής μπεσαμέλ. Η διαφορά της είναι ότι αντί για γάλα χρησιμοποιείται πολτός πατάτας. Αυτό δίνει στη μπεσαμέλ μια πιο πλούσια και γεμάτη γεύση, καθώς και μια πιο κρεμώδη υφή.

Έχω δοκιμάσει παστίτσιο με μπεσαμέλ από πατάτα και μου άρεσε πολύ. Η γεύση του ήταν πραγματικά ξεχωριστή και η υφή του ήταν πολύ ωραία. Η μπεσαμέλ από πατάτα έδινε στο παστίτσιο μια πιο γήινη και αρμονική γεύση που ταιριαζε πολύ με τη γεύση του κιμά. Η υφή της ήταν επίσης πολύ κρεμώδης και βελούδινη, χωρίς να είναι λιπαρή.

Αν ψάχνετε για μια διαφορετική και πιο νόστιμη εκδοχή του παστίτσιου, σας προτείνω να δοκιμάσετε την μπεσαμέλ από πατάτα. Δεν θα χάσετε!

Εδώ είναι μερικά tips για να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο παστίτσιο με μπεσαμέλ από πατάτα:

Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας υλικά, όπως φρέσκες πατάτες, ώριμες ντομάτες και χοντρό σιμιγδάλι.
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μην παραβράζετε τον κιμά, διαφορετικά θα γίνει σκληρός.
Ανακατέψτε καλά τη μπεσαμέλ, ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι.
Ψήστε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ζυμαρικά χοντρά για παστίτσιο
700 γρ. κιμά βοδινό
300 γρ. κιμά χοιρινό
300 γρ. κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
2 κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
100 ml λευκό κρασί
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπαχάρι
1/2 κ.σ. πελτέ
Μαϊντανό Αλάτι Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΠΑΤΑΤΑΣ
1 κιλό πατάτες
1 λίτρο γάλα
400 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. βούτυρο
Αλάτι Πιπέρι

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΡαβανί
Επόμενο άρθροΤρουφάτο μυρμηγκάτο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (ΒΙΝΤΕΟ)