Ψητή Μπριζόλα με Σάλτσα Μανιταριών είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η τραγανή υφή της ψητής μπριζόλας δένει τέλεια με την κρεμώδη, πλούσια σάλτσα μανιταριών. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη σάλτσα:

  • Βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
  • Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο): 1
  • Μανιτάρια (κομμένα σε φέτες): 1 1/2 φλιτζάνι
  • Ξηρό λευκό κρασί: 1/3 φλιτζάνι
  • Χυμός λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας
  • Κρέμα γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου): 1/4 φλιτζάνι
  • Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος): 2 κουταλιές της σούπας

Για το κρέας:

  • Μπριζόλες: 2
  • Αλάτι και πιπέρι: κατά τη γεύση

Για την επικάλυψη:

  • Δεν υπάρχει (η σάλτσα είναι η επικάλυψη).

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια / υψηλή θερμοκρασία.

Περάστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τις μπριζόλες μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας (π.χ. medium-rare, medium). Πάρτε τις μπριζόλες από τη σχάρα και αφήστε τες να ξεκουραστούν σε ένα πιάτο που είναι καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, για να κρατήσουν τους χυμούς τους.

Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε το μισό βούτυρο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή τα κρεμμυδάκια.

Προσθέστε το κρασί και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μειωθεί στο μισό το κρασί.

Προσθέστε τυχόν χυμούς από τις μπριζόλες που έχουν μείνει στο πιάτο, την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.

Προσθέστε το τελευταίο κομμάτι βουτύρου και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει στη σάλτσα. Αυτή η προσθήκη κάνει την σάλτσα της Ψητής Μπριζόλας με Σάλτσα Μανιταριών πιο βελούδινη.

Δοκιμάστε τη σάλτσα και την διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε τη σάλτσα, με ένα κουτάλι, πάνω από κάθε μπριζόλα. Η Ψητή Μπριζόλα με Σάλτσα Μανιταριών είναι έτοιμη για απόλαυση!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά (ανάλογα με το ψήσιμο)

Συνολικός Χρόνος: 25-30 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 5 λεπτά (για την ξεκούραση της μπριζόλας).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν στην σάλτσα πριν την κρέμα γάλακτος. Δείτε κι άλλες σάλτσες για κρέας.

Είναι κρίσιμο να αφήσετε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν. Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να αναδιανεμηθούν στο κρέας, κάνοντάς το πιο ζουμερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταψάκι και για άλλες συνταγές με κοτόπουλο.

Χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου για να μην «κόψει» η σάλτσα όταν την προσθέσετε στην κατσαρόλα. Δοκιμάστε το Ψητή Μπριζόλα με Σάλτσα Μανιταριών με πουρέ πατάτας.


 

Σχετικές Συνταγές 

Κοτόπουλο με Σάλτσα Μανιταριών

Κρεμώδης Μπεσαμέλ με Μανιτάρια

Μοσχάρι Κρασάτο με Καστανά Μανιτάρια

ΠΗΓΗ: gardenandtable.net