Κεφτεδάκια με κιμά…πατάτα και κολοκύθι

Υλικά

800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
μαύρο πιπέρι,
1/2 κγ πάπρικα,
1/2 πιπέρι,
κύμινο και
αλάτι (όσο θέλετε)
2 ωμές πατάτες,
2 μικρά κολοκυθάκια,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
2 μικρές φέτες ψωμί
αλεύρι

Εκτέλεση

Καρυκεύω τον μοσχαρίσιο κιμά με αρωματισμένο με μαύρο πιπέρι, πάπρικα, καυτερή πιπεριά, κύμινο και αλάτι κατά βούληση.
Τρίβω σε μεγάλο τρίφτη τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και ρίχνω και τις φέτες ψωμιού, τις οποίες κόβω σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύω το μέιγμα για λίγα λεπτά. Ριχνω μέσα και ανακατεύω καλά τον κιμά και πλάθω τα κεφτεδάκια.


Ισιώνω και μετά τυλίγω τα κεφτεδάκια σε αλεύρι και τηγανίζω σε μέτρια φωτιά – επίπεδο 6-7.
Βγάζοντάς τα, τα βάζω για λίγο σε χαρτί κουζίνας και μετά τα αραδιάζω σε κατάλληλα πιάτα για κατανάλωση.
Γίνονται ζουμερά και πολύ, πολύ νόστιμα. Με κατάλληλες σαλάτες και ποτά, το σαββατιάτικο δείπνο μας φαίνεται ωραίο!

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε ένα αρνί φρικασέ.
Επόμενο άρθροΣυκώτι σε κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια…δέιτε πως δε θα μυρίζει καθόλου το συκώτι