Υλικά

Για την κρέμα:
500 g μασκαρπόνε,
400 ml κρέμα γάλακτος,
300 g μαύρη σοκολάτα,
200 ml φρέσκο ​​γάλα,
50 ml λικέρ αμυγδάλου,
βανίλια.

Για το γλάσο βατόμουρο
200 γραμμάρια μαρμελάδα βατόμουρο
100 γραμμάρια νερό
12 γραμμάρια κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Χτύπησα την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την έβαλα στο ψυγείο.
Ζεσταίνω το γάλα με το λικέρ και μέσα τους έλιωσα τη σοκολάτα. Αφησα να κρυώσει και πρόσθεσα το τυρί.
Τέλος ένωσα τα δύο μείγματα. Πήρα μπισκότα πτιμπερ σοκολάτας, βούτηξα το καθένα σε φρέσκο ​​γάλα και τα τακτοποίησα στο ταψί. Βάζω από πάνω το 1/3 της κρέμας και έτσι το έκανα 3 φορές (στρωσεις).

Το έβαλα στο ψυγείο και στο μεταξύ έφτιαξα την επικάλυψη βατόμουρου:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα με το νερό και το corn flour.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν είναι λίγο νερουλή δεν πειράζει γιατί όσο κάθεται στο ψυγείο θα πήζει.
Αφησα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το έριξα το κέικ.
Το ξαναβάζω στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Δεν θα σας πω τι θεικό γινετε όταν ανακατεύετε βατόμουρα με σοκολάτα…

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Соня Денковски

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Γαλακτομπούρεκο
Επόμενο άρθρο“Τσουκνιδο” κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας