Kέικ χαρουπιού με αχλάδια

Υλικά

Διαφήμιση

Αυγά 2 τεμάχια
Ζάχαρη 1/2 κουπες
χαρουπάλευρο 1/2 κουπα
Μπέικιν πάουντερ 1 τεμάχιο
Λάδι 1/3 κουπας
Αλεύρι λευκό 1/2 κουπα
Σιμιγδάλι σίτου 1/2 κουπα
Ζεστό νερό 1/2 κουπα
Αχλάδια 1 τεμάχιο
Καστανή ζάχαρη 1 κ.γ
Ζάχαρη άχνη κατά βούληση

Παρασκευή

Τα αυγά χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη και το χαρουπάλευρο. Αμέσως μετά ρίχνω το μπέικιν πάουντερ, κάνει το μείγμα
αέρινο και εύκολο να δουλευτει, προσθέτω το λάδι, το άσπρο αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Η ζύμη είναι βαριά και πυκνή. Τώρα ήρθε η ώρα για το ζεστό νερό. Ριχνω στη ζύμη και ανακατεύω καλά.
Το αδειάζω σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ 20/35 και στρώνω από πάνω φέτες αχλαδιού.
Τα πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει καλά.
Το έτοιμο κέικ μπορεί να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη!

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση