Δείτε Επίσης: Η πιο σιροπιαστή Λεμονόπιτα | Υπέροχο και σιροπιαστό δίχρωμο Κέικ

Γλυκό με σιρόπι καραμέλας

Συστατικά

Παντεσπανι
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο βανίλιας

Για την καραμέλα
3 φλιτζάνια κοκκοποιημένη ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό

Για πουτίγκα
3 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2,5 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές της σούπας καρύδας
1 πακέτο βανίλιας

Μέγεθος Pyrex: 30x23cm

Προετοιμασια

1. Ρίξτε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μπολ ανάμειξης. Χτυπήστε ελαφρά για περίπου 5 λεπτά
μέχρι να γίνει λευκό και αφρώδες.
2. Στη συνέχεια, χτυπήστε το για τελευταία φορά προσθέτοντας αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.
3. Ρίχνουμε τη ζύμη κέικ που ετοιμάσαμε σε ορθογώνιο πυρέξ, στο οποίο στρώνουμε χαρτί
ψησίματος.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 ° για περίπου 20 λεπτά.
5. Για την καραμέλα, βάζουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι και την κουνάμε περιστασιακά στο τηγάνι χωρίς να βάζουμε κουτάλι.


6. Στη συνέχεια προσθέστε το νερό. Στην αρχή, η ζάχαρη θα σκληρύνει. Μην πανικοβάλλεστε ανακατέψτε αργά και αφήστε την να λιώσει.


7. Αφού λιώσει εντελώς η ζάχαρη, σβήνουμε τη φωτιά.
8. Για την κρέμα, ας αναμίξουμε αλεύρι, ζάχαρη και γάλα.
9. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε το μέχρι να πήξει η κρέμα.
10. Προσθέστε την καρύδα και τη βανίλια στην κρέμα που κατεβάσαμε από την φωτιά και
χτυπήστε ελαφρά. Ας αφήσουμε την κρέμα να κρυώσει.
11. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος.
12. Τότε ας κόψουμε το κέικ μας στην μέση εγκαρσια (οριζόντια).

13. Βάλτε το κάτω μέρος του κέικ που κόψαμε στο πυρεξ.
14. Μουλιαστε κάθε ένα με σιρόπι καραμέλας καλά παντού.


15. Ας ρίξουμε την πουτίγκα που προετοιμάσαμε και απλώστε την ομοιόμορφα.

Τοποθετήστε το άλλο κέικ από πάνω και προσθέστε το υπόλοιπο σιρόπι σε όλο το κέικ.
16. Καλύψτε το γλυκό με μεμβράνη και αφήστε το να μείνει στο ψυγείο για 1 νύχτα.
17. Κόβουμε το γλυκό μας σε τετράγωνα διακοσμούμε με λίγο σαντιγί και φιστίκι αιγίνης
τριμμένο ή το σερβίρουμε όπως θέλουμε. Καλή όρεξη…

Δείτε Επίσης: Η πιο σιροπιαστή Λεμονόπιτα | Υπέροχο και σιροπιαστό δίχρωμο Κέικ

Δείτε το βίντεοτης συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο Παστίτσιο όπως πρέπει να φτιάχνετε
Επόμενο άρθροΗ Αυθεντική Συνταγή για Εκμέκ