Δειτε επίσης: Απολαυστικά μπισκότα με γλάσσο λεμονιού | Κέικ Γιαουρτιού με Λεμόνι…

Σιροπιαστή Λεμονόπιτα

Υλικά:

για την λεμονόπιτα

ξύσμα από τρία ακέρωτα και πλυμένα λεμόνια
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. ηλιέλαιο
4 αυγά
1 φακελάκι baking powder
4 βανίλιες (σκόνη)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας, κομματιασμένο

για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 λεμόνια (φλούδα και χυμό)

Πως θα την φτιάξετε:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
Ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά εκτός από το φύλλο. Όταν γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνεις το φύλλο κρούστας, σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά γιατί αλλιώς θα την πατήσεις όπως εγώ την πρώτη φορά και στο κέντρο θα μείνουν τα φύλλα άψητα. Να μουσκέψουν δηλαδή όλα τα φύλλα!
Αλείφεις ταψί με ελάχιστο λάδι. Ρίχνεις το μείγμα. Ψήνεις για 30′ περίπου (ή παραπάνω) μέχρι να πάρει βαθύ χρυσό χρώμα και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Όσο ψήνεται, φτιάχνεις το σιρόπι.
Βάζεις τα υλικά σε μία κατσαρολίτσα και βράζεις για 5′.
θέλεις κρύα τη λεμονόπιτα και ζεστό το σιρόπι.
Δωσ’του να καταλάβει στο σιρόπιασμα.

Δειτε επίσης: Απολαυστικά μπισκότα με γλάσσο λεμονιού | Κέικ Γιαουρτιού με Λεμόνι…

Δείτε Περισσότερες συνταγές εδώ: heartsnyums.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μήλου…πιο εύκολη δεν γίνεται
Επόμενο άρθροΤουρλού της Κατσαρόλας…το πιάτου του καλοκαιριού