Υλικά:
1 φλιτζάνι ρύζι (καρολίνα ή μπασμάτι)
4 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι φιδέ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το ρύζι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη στο ρύζι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και το μείγμα να πήξει ελαφρά.
Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το φιδέ και το καβουρδίζουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό καφέ χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
Αφού καβουρδίσουμε το φιδέ, το προσθέτουμε στο ρύζι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε το ατζέμ πιλάφι να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με άφθονη κανέλα και απολαμβάνουμε αυτό το παραδοσιακό γλυκό.
Η Συνταγή είναι της κας Ρήνα Κοντού