Αφράτα τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο

Advertisement

Υλικά

200ml γάλα χλιαρό
180 ml καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
4 κούπες (του διπλού ελληνικού) αλεύρι

Για τη γέμιση
Φέτα μισό κιλό
Ανθοτυρο μισό κιλό
Αυγο 1
Γιαουρτι 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαγιά στο γάλα και ρίχνουμε ένα, ένα όλα τα υλικά, αφήνουμε για το τέλος το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο, λίγο ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει περίπου μία ώρα
Χωρίζουμε σε τρεις μπάλες και κάθε μία την ανοιγουμε ένα στρόγγυλο φύλλο κόβοντας τριγωνακια βάζουμε
την γέμιση μας και τα τυλίγουμε σαν κρουασανακια από πάνω αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό
και λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 200 αντιστάσεις

Καλή Συνέχεια

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement