Τραχανόπιτα

Υγιεινή και εύκολη Τραχανόπιτα ! Ο γλυκός τραχανάς στην Καρδίτσα γίνετε με πλιγούρι που το βάζουμε μέσα σε βρασμένο γάλα και μετά αποξηραίνετε, σε άλλες περιοχές αναφέρετε και σαν σταρένιος.

Υλικά

Σε μια λεκανη βαζουμε:
2 κουπες κολοκυθι τριμμένο και στυμενο
2 κουπες τραχανα γλυκός
4 αυγα
700 γρ. γαλα
1 κουπα φετα(ή και παραπανω..)
Μιση κουπα λαδι.
Μισο μπεικιν

Εκτέλεση

Τα ανακατευουμε καλα ολα μαζι και τα αφηνουμε 20 λεπτα.
Ριχνουμε λαδι και λιγο σιμιγδάλι σε ενα μεγαλο ταψι κουζινας και στρωνουμε το μειγμα… Λιγο λαδακι απο πανω… και ψηνουμε…!..180 βαθμούς

Η Εκτέλεση και η Φωτό είναι της κας Ρουλα Λυρου

 

Προηγούμενο άρθροΈνα υπέροχο κέικ με Ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΜελιτζάνακι γλυκό κουταλιού 🍆