Εδώ είναι τα σημερινά απαλά και αφράτα ψωμάκια! Πολύ εύκολο στην προετοιμασία και νόστιμα. Είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσουν!😊

Θα χρειαστείτε:

750-800 g αλεύρι (κοσκινισμένο);
300 ml φρέσκο γάλα (ζεσταμένο).
2 αυγά (ξεχωρίστε έναν κρόκο για άλειμμα)
1/2 κουπα λάδι
1/2 πακέτο βούτυρο (μικρό)
7 g ξηρή μαγιά.
1 κουτ.γλ ζάχαρη
1 κουτ.γλ αλάτι
Σουσαμι για πασπάλισμα.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και τυρί 😋

Εκτέλεση:

Στο κοσκινισμένο αλεύρι προσθέτουμε σταδιακά αλάτι, φρέσκο γάλα με προσθήκη μαγιάς και ζάχαρη, αυγό συν ένα ασπράδι, λάδι και βούτυρο.
Ζυμώνουμε μια λεία και απαλή ζύμη, την αλείφουμε με λάδι και την αφήνουμε σε ζεστό μερος για περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει.
Αφού διπλασιαστεί σε όγκο, το χωρίζουμε και το πλάθουμε σε μπαλάκια, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλετε να είναι τα καρβέλια (9-10), έχοντας υπόψη ότι θα φουσκώσουν ξανά και θα διπλασιαστούν σε όγκο. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει, αλείφουμε τον χτυπημένο κρόκο με λίγο γάλα

και πασπαλίζουμε με τους σπόρους.

Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Απολαύστε το!😘

H συνταγή είναι από το Вкусотийки

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τα πιο αφράτα ψωμάκια Σκόρδου

Ψωμάκια Σκόρδου

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού (3g) στιγμιαία ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας (25g) ψιλή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (125 ml) ζεστό γάλα
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο ελαφρά
2 φλιτζάνια (250 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας (42g) μαλακό βούτυρο (η μαργαρίνη λειτουργεί επίσης)
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού (1,5 g) σκόνη σκόρδου (ή 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο λιωμένο σκόρδο)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι / μαϊντανό

Κατευθύνσεις:

Σε ένα μπολ ανάμειξης: βάζουμε μαγιά, ζάχαρη, ζεστό γάλα, χτυπημένο αυγό, ανακατέψτε για λίγο.
Προσθέστε αλεύρι, ανακατέψτε και προσθέστε μαλακό βούτυρο. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει υγρό. Προσθέστε αλάτι, σκόνη σκόρδου, ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή μαϊντανό.
Ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή χρησιμοποιήστε ένα μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και πολύ μαλακή. Περίπου 5 λεπτά.
Πρέπει να προσθέσουμε λίγο αλεύρι όταν διαπιστώνουμε ότι η ζύμη είναι κολλώδης και πολύ μαλακή. Αλλά μην προσθέτετε πολύ αλεύρι (διαφορετικά τα ρολά σας θα είναι σκληρά).
Καλύψτε τη ζύμη για 90 λεπτά.

Μεταφέρετε την ζύμη σε αλευρωμένο τραπέζι εργασίας.
Χωρίστε τη ζύμη σε 10 κομμάτια για μικρά ρολά. Μεγαλύτερα κομμάτια θα είναι λιγότερα από 10 ρολά.


Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε μια στενή λωρίδα και τυλίξτε όπως βλέπετε στην φωτό.


Βάλτε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος στρωμένο ή λιπάνετε το ταψί.


Καλύψτε ξανά για 30 λεπτά. Βουρτσίστε με αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 25 λεπτά, να πάρουν χρώμα χρυσό καφέ.

Δείτε Επίσης: Ψωμάκια με τυρί σκέτος αφρός | Γλυκά ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μπανάνες
Επόμενο άρθροΤεμπέλικος Μπακλαβάς