Η Συνταγή είναι της κας Fotini Karakatsani_official

Υλικά:

Για το κέικ:

4 μεγάλα αυγά (ή 225γρ)
200γρ ζάχαρη
1 τσιμπια αλάτι
100γρ πραλίνα φυστικιού (χωρίς ζάχαρη)
200γρ βούτυρο (λιωμένο)
200γρ γάλα
2 βανίλιες
420γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το καταΐφι:

250γρ καταΐφι
Βούτυρο αγελάδος (για το σοτάρισμα)
450γρ πραλίνα φυστικιού

Για τη γκανάζ:

200γρ κρέμα γάλακτος
320γρ κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε σε ένα μπολ ριχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει ελαφρώς η ζάχαρη
Συνεχίζουμε με μία τσιμπιά αλάτι στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα φυστίκι αιγίνης διάλεξα χωρίς προσθήκη ζάχαρης τώρα εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο προτιμάτε ανακατεύουμε ακόμα μία φορά στη συνέχεια προσθέτουμε βούτυρο αγελάδος λιωμένο φρέσκο, γάλα και τις βανιλίνες για έξτρα γεύση και νοστιμιά
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ και τo μπέικιν πάουντερ
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφού έχουν διαλυθεί όλοι κομποι και έχουμε ένα λειο μείγμα το βαζουμε για λίγο στην άκρη

Παίρνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών με αποσπώμενη βάση βάζουμε στη βάση μία λαδόκολλα και κλείνουμε περιμετρικά τη βάση για να κρατήσει τη λαδόκολλα για να μην έχουμε απώλειες.
Κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλας και βάζουμε για την περίμετρο της φόρμας μας
Ρίχνουμε όλο το μείγμα του κέικ μέσα στη φόρμα και αφού το απλώσουμε χτυπάμε κάνα δυο-τρεις φορές πάνω στο πάγκο έτσι ώστε να απλωθεί ομορφα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 55 έως 60 λεπτά και όσο περιμένουμε να ψηθεί το κέικ μας σειρά έχει το φύλλο κανταΐφι

Ξεκινάμε και θα το κόψουμε ψηλό ψηλό με μαχαίρι σε πάχος περίπου μισό εκατοστό αυτο που μένει το ξαναβάζουμε συσκευασία διπλώνουμε και αποθηκεύουμε στην καταψυξη για επόμενη Φορα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά που έχουμε ζεστάνει βάζουμε το καταΐφι μέσα χωρίς λάδι και χωρίς καθόλου βούτυρο αρχίζουμε να το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα
Μετα ρίχνουμε βούτυρο αγελάδος παγωμένο και το αφήνουμε να λιώσει και να καβουρδίσει όμορφα το κανταΐφι για 6-7 λεπτα
Μετα το βάζουμε σε ένα μπολ έτσι η κρατσανιστό όπως είναι και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά
Αφού έχει κρυώσει προσθέτουμε την πραλίνα φυστικίου αιγίνης ανακατευουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Οταν το κεικ βγει από το φούρνο βάζουμε μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν βγαίνει εντελώς στεγνη αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ωρίτσα και έπειτα προσθέτουμε από πάνω το φύλλο κανταΐφι με φυστίκι αιγινης απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του κέικ και φυσικά δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί

Κανουμε την γκανάζ σοκολάτας βάζουμε κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα γάλακτος καλύπτουμε τον μπολ με μία μεμβράνη βάζουμε στο μικροκυμάτων για περίπου ένα με 1,5 λεπτό και βγάζουμε και ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη
βλέπουμε σε αυτό το σημείο ότι είναι έτοιμη αφήνουμε 5-6 λεπτά και να κρυώσει λίγο να σταθεί και βάζουμε πάνω από τη βασιλόπιτα μας για να τη στολίσουμε
Απλώνουμε καλα την γκανάς πάνω από τη βασιλόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα
Σειρά έχει το στόλισμα μπορείτε να στολίσετε όπως εσάς σας αρέσει