Αυτή η συνταγή για γαρίδες με μουστάρδα είναι ένας φανταστικός συνδυασμός παραδοσιακής γεύσης και σύγχρονης κουζίνας.
Η πικάντικη μουστάρδα, σε συνδυασμό με το άρωμα του ούζου ή του τσίπουρου, δημιουργεί μια μοναδική σάλτσα που ταιριάζει τέλεια με τις γαρίδες.
Είναι ένα πιάτο ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα ή για να συνοδεύσει το ούζο σας.
Υλικά:
500 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 ml ούζο ή τσίπουρο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Χυμός από 1 λεμόνι
Λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το ούζο ή το τσίπουρο και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπλέντερ ή σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το νερό, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους ζεστές, συνοδευόμενες με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Την συνταγή της φίλη μας Anna Mouxlianitou Kamioti