Φλογέρες μπριάμ με ντιπ γιαουρτιού

Υλικά

Ντιπ γιαουρτιού

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κσ λάδι
1/2 κγ ξύδι
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
1/2 κγ αλάτι

Για τις φλογέρες

1 μελιτζάνα φλάσκα σε κύβους χωρίς τη φλούδα
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 ντομάτες τριμμένες
1 κσ πάπρικα γλυκιά
1 φλυτζανακι του καφέ μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε ταυτόχρονα τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τη γλυκιά πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μαγειρεύετε για 5 λεπτά επιπλέον και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Για τις φλογέρες
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Μετά στην άκρη του κάθε κομμένου φύλλου βάζετε αρκετή γέμιση, γυρίζετε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα και το τυλίγετε σαν φλογερίτσα, που ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί. Όταν τελειώσουν όλες οι φλογέρες τις αλείφετε καλά με λάδι και τις ψήνετε στους 180οC μέχρι το φύλλο να ροδίσει καλά.

Για το ντιπ γιαουρτιου
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Το ανακατεύετε με μία κουταλιά κουρκουμά μέχρι να πάρετε ένα κίτρινο ντιπ

Σημείωση 6 φύλλα κρούστας = 20 φλογέρες

Καλη σας ορεξη!

ΠΗΓΗΧρυσούλα Καλλωνη
Προηγούμενο άρθροΣπέσιαλ Παγωτά Καραμέλα σε μπολάκια απο σοκολάτα με 3 υλικά!
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα με πλούσια αφράτη βελούδινη κρέμα!!!