Γαρίδες σε σαγανάκι , λευκό κρασί, ψητά λαχανικά … Και ποιος, κοιτάζοντας αυτά τα φωτεινά χρώματα, θέλει το καλοκαίρι να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο; :-))))
Γαρίδες σε σαγανάκι
Συστατικά:
Ούζο 60 ml
Γαρίδες 150-200 g
κρεμμύδι 1 τεμ.
Παρθένο ελαιόλαδο 50 ml
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι 1 πρέζα
Φρέσκο πιπέρι τσίλι 1 τεμ.
Φρέσκο μαϊντανό 2 κλαδάκι
Ντομάτες 2 τεμ.
Αλάτι 1 πρέζα
Φέτα 90 γρ
Σκόρδο 1 σκελιδα
Παρασκευή
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεντρικό νευρο, αφήνουμε τις ουρές.
2. Οι ντομάτες πρέπει να ξεφλουδίζονται. Για να γίνει αυτό, κάνουμε τις κόβουμε σταυρωτά από κάτω και τις βάζουμε σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά. Μόλις η φλουδα αρχίσει να απομακρύνεται από τον σώμα, βγάλτε τις ντομάτες και ξεφλουδίστε τις εύκολα.
3. Τώρα πρέπει να κόψετε όλα τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι.
4. Κόψτε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους.
5. Ας αρχίσουμε να τηγανίζουμε. Πρώτα, στο ελαιόλαδο, τηγανίστε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι.
6. Στο ίδιο τηγάνι, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές για περίπου 1 λεπτό.
7. Προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες και ούζο (60 ml) και ανακατέψτε. Σιγοβράστε για 2-3 λεπτά.
8. Τώρα προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι, ψιλοκόψτε τη φέτα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αλάτι και πιπέρι για την γευση. Αφήστε να ζεσταθούν για ένα λεπτό και σερβίρετε αμέσως ζεστό. Νόστιμο!
Τα ψητά λαχανικά ψιλοκομμένα όπως θέλετε, πασπαλίζονται με λάδι, χυμό λεμονιού και τηγανίζονται μέχρι να μαλακώσουν.
Ω ναι, μην ξεχάσετε να παγώσετε το λευκό κρασί! Γιαμάς !!!
ΠΗΓΗ: Сергей Изуграфов