Σας έχω μια εκπληκτική  συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα γεμιστά καλαμάρια με χτένια και γαρίδες:

Συστατικά:

8 μέτρια καλαμάρια
8 χτένια
8 γαρίδες
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (όπως παρμεζάνα ή πεκορίνο)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3-4 ντοματίνια κομμένα στην μέση
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τα καλαμάρια: αφαιρέστε το κεφάλι, τα σπλάχνα και το εξωτερικό δέρμα. Τα πλένουμε καλά κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση: κόβετε τα χτένια και τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με την έτοιμη γέμιση, προσπαθώντας να μην είναι πολύ γεμάτα για να μην σπάσουν κατά το ψήσιμο.
Κλείνουμε το άνοιγμα του καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα για να μην ξεφύγει η γέμιση.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ριχνουμε τα ντοματινια και τα τσιγαριζουμε λιγο.
Τοποθετήστε τα γεμιστά καλαμάρια στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Μόλις ψηθεί το καλαμάρι και τα πλοκαμια τα βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε την γεμιση που πιθανον περισσεψε χτένια και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ψηθούν.
Αραδιάζουμε τα γεμιστά καλαμάρια σε πιατέλα σερβιρίσματος και τακτοποιούμε από πάνω τα χτένια και τις γαρίδες. Τα γεμιστά καλαμάρια και σερβίρονται ζεστά.
Μπορείτε να συνοδεύσετε τα γεμιστά καλαμάρια με συνοδευτικά όπως ανάμεικτη σαλάτα, ψητά λαχανικά ή πατάτες φούρνου.

Καλή όρεξη! Αυτή η συνταγή θα σας επιτρέψει να απολαύσετε ένα νόστιμο και καλοκαιρινό πιάτο 

Προηγούμενο άρθροΓρανίτα λευκού ροδάκινου με φρέσκο ​​δυόσμο και σαντιγί
Επόμενο άρθροΑγαπημένο γλυκό με κανταΐφι και μοτσαρέλα – κουνεφέ. Τρώγεται ζεστό.