Ψητές μελιτζάνες με μπέικον και μοτσαρέλλα

Υλικά

2 μελιτζάνες
100 γρ. μπέικον
200 γρ.μοτσαρέλα
4 σκελίδες σκόρδο
400 γρ.ντομάτες (1 κονσέρβα με ολοκληρες ντομάτες)
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ.ρίγανη
1/2 κ.γ ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε οριζόντια και κάθετα ώστε να δημιουργηθούν κυβάκια.
Τις αλατίζουμε,τις ραντίζουμε με το λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.Ρίχνουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.Αφαιρούμε απ τη φωτιά.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες απ τον φούρνο και μ ένα κουτάλι πιέζουμε ελαφρά το κέντρο.
Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της μελιτζάνας και στη συνέχεια τοποθετούμε ρολάκια το μπέικον και κομματάκια την μοτσαρέλλα.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 ° C.
Βγάζουμε απ τον φούρνο και σερβίρουμε!!!

Καλή επιτυχία!!!

Watch the recipe video here

Προηγούμενο άρθροΓιουβετσάκι χοιρινό με πατάτες και κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΕλαφρύ κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και βούτυρο