Γεμιστά μπαστουνάκια με τυρί κρέμα και φέτα
Για περισσότερες συνταγές μπειτε στην ομάδα οι λιχουδιές της Μαρίας
Μην προσπεράσετε έτσι απλά αυτή τη συνταγή. Είναι τέλεια αλμυρά σνάκ νόστιμα και χορταστικά. Απλά φανταστικά. Φτιάξτε τα
Υλικά
Για την ζύμη
600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
1 αυγό
310 γρ γιαούρτι(όχι στραγγιστό)
250 γρ βιτάμ μαργαρίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.σ αλάτι κοφτή
Για την γέμιση
150 γρ τυρί φέτα
300 γρ κρέμα τυρί
λίγο πιπέρι
λίγο δυόσμο ξερό προεραιτικά
Για το άνοιγμα της ζύμης
κορν φλάουρ(νισεστέ)
Για το άλειμμα
1 αυγό +1 κουτ.σ νερό χτυπημένα
λίγο αλάτι
100 γρ σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μπωλ ρίχνουμε το αυγό, το γιαούρτι, το βιτάμ σε κομματάκια, το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη φέτα με το τυρί κρέμα, το πιπέρι και λίγο δυόσμο αν μας αρέσει.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια εργασία μας νισεστέ και ανοίγουμε με πλάστη φύλλο 1/2εκ. Το κόβουμε σε τετράγωνο και το χωρίζουμε σε 6 φαρδιές λωρίδες.
Χτυπάμε το αυγό με 1 κουτ.σ νερό. Βάζουμε κατά μήκος της κάθε λωρίδας γέμιση αφήνοντας τις άκρες κενές.
Κλείνουμε σε ρολό αλείφοντας της άκρες με αυγό, όπως και στην επάνω πλευρά του ρολού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 οC για 30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι της Maria Kostaki