Γλυκιά Κολοκυθόπιτα Αρωματική!!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1 Φύλλο Σφολιάτας
440 γρ πουρέ Κολοκύθας
175ml κρέμα γάλακτος 35 %
Λίγο αλάτι
1/2 κουτ γλυκού Μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Τζίντζερ σκόνη
1 βανίλια
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ Καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Eχω πάρει έτοιμο φύλλο σφολιάτας το ανοίγω λιγάκι Με τη βοήθεια του πλάστη και το τοποθετώ επάνω στην ταρτιέρα χρησιμοποιειω λίγο αλεύρι για να μη κολησει
το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε πάνω σε μία ταρτιέρα 24 εκατοστών καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα και κόβω τα κομμάτια που περισσεύουν
Οταν το έχουμε απλώσει ομοιόμορφα τοποθετούνται ταρτιέρα με το φύλλο σφολιάτας στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε

Εχω πάρει έτοιμη βρασμένη κολοκύθα από το σουπερμάρκετ μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε τη δική σας κολοκύθα κίτρινη ψήνοντας την μέχρι να μαλακώσει και ακολουθούμε
την ίδια διαδικασία χτυπάμε πολύ καλά με το Multi ώστε να γίνει πουρές.
Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τη βανίλια και τα μπαχαρικά τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε λιγάκι στην άκρη
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά να ενωθούν και να αφρατέψουν
Σταματάμε το μίξερ και τα ενώνουμε με τον πουρέ κολοκύθας και τα ανακατεύουμε ανακατεύουμε πολύ καλά τα δύο μείγματα Και είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε την τάρτα και να την ψήσουμε

Αδειαζουμε το μειγμα της κολοκύθας μέχρι επάνω μεσα στο φυλλο σφολιάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και αμέσως μετά χαμηλώνουμε στους 170 για
30 με 35 λεπτά
Οταν θα είναι έτοιμη και ψημένη η κολοκυθόπιτα μας θα είναι αρκετά μαλακή στην επιφάνειά της μην τη φοβηθείτε έτσι που πρέπει να είναι την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε
Οταν έχει κρυώσει και εντελώς προαιρετικά γαρνίρουμε την επιφάνεια της με ροζέτες σαντιγης και πασπαλίζουμε με κανέλα και κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα….μία απίστευτη συνταγή – μην την χάσετε
Επόμενο άρθροΓιουβαρλάκια αυγολέμονο….εύκολα