Υλικά:

250 γρ. σιτάρι (για ένα πιάτο)
Χοντροκομμένα καρύδια
Χοντροκομμένα αμύγδαλα
Κανέλα
Καβουρντισμένο σουσάμι
Τριμμένη φρυγανιά
Σταφίδες

Πτι Μπερ νηστίσιμα (προαιρετικά, βλ. παρακάτω για τα υλικά)
Τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά)
Ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
Κομμάτια λουκούμι (προαιρετικά)
Λίγο μαϊντανό (για γαρνιτούρα)
Ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Ρόδι (για γαρνιτούρα)
Ζάχαρη (για το στρώμα)

για τα Πτι Μπερ νηστίσιμα (προαιρετικά):

100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. φυτικό βούτυρο
63 ml νερό
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Για ένα πιάτο βάζουμε το σιτάρι να μουλιάσει και το βράζουμε καλά.
Το στραγγίζουμε και το τυλίγουμε σε μια πετσέτα όλο το βράδυ να στεγνώσει .
Την άλλη μερα το ανακατεύουμε με χοντροκομμένα καρύδια, αμύγδαλα, κανέλα, καβουρντισμένο σουσάμι,
τριμμένη φρυγανιά, σταφίδες και ότι άλλο μας αρέσει: τριμμένα πτι Μπερ νηστίσιμα τριμμένη σοκολάτα, ινδοκαρυδο, κομμάτια λουκούμι, λίγο μαϊντανό, ξύσμα πορτοκάλι, ρόδι.
Στρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο ισιωνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά για να
απορροφήσει την υγρασία του σιταριού για να μην υγρανθεί η ζάχαρη που θα ρίξουμε μετά.
Από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη, ισιώνουμε πατώντας με μια λαδόκολλα και στολίζουμε με καρύδια, αμύγδαλα,
σταφίδες, ρόδι, μαϊντανό, λουκούμια ή ότι άλλο θέλουμε.
Το σχέδιο μας μπορεί να είναι απλό ή πιο σύνθετο.

Προετοιμασία των Πτι Μπερ νηστίσιμα (προαιρετικά):

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το φυτικό βούτυρο, το νερό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Πλάστε μικρά μπισκότα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!