Δείτε Επίσης: Η Κερασόπιτα της Τζένης | Γλυκό Κουταλιού Πορτοκάλι από τα παλιά

Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά πετροκέρασα μεγάλα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
χυμός λεμονιού
ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσάνια τους ενώ με κάποιο λεπτό εργαλείο αφαιρούμε προσεκτικά ,χωρίς να τραυματίζουμε τα φρούτα, το κουκούτσι τους.
Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια εναλλάξ με τη ζάχαρη προσθέτουμε το ζουμί τους (από το καθάρισμα) και αφήνουμε σκεπασμένα στην κατσαρόλα για ένα βράδυ.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν ξαφρίζουμε (προσεκτικά να μη χυθεί έξω).
Μετά από 15 λεπτά σταματάμε το βράσιμο και αφήνουμε πάλι 24 ώρες.(σκεπάζουμε με πετσέτα όχι με καπάκι κατσαρόλας.)
Την επομένη αφαιρούμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέροντάς τα σε άλλο σκεύος και δένουμε το σιρόπι.
Μόλις έχει δέσει το σιρόπι, ξαναρίχνουμε τα κεράσια και τα αμύγδαλα (προαιρετικά) καθώς και το χυμό λεμονιού.
Μόλις πάρει μια δυνατή βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να ρουφήξουν τα κεράσια μέσα στο σιρόπι.

Δείτε Επίσης: Η Κερασόπιτα της Τζένης | Γλυκό Κουταλιού Πορτοκάλι από τα παλιά

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Κοκκινιστό με ρύζι
Επόμενο άρθροΗ Καλύτερη Μελωμένη Τηγανιά