H Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
1+1/2 κιλό ρόδι (10 ποτήρια)
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι.
1η μέρα 👉 10′ βρασμός
Μετά από 24 ώρες
2η μέρα 10′ βρασμός να δέσει το γλυκό
Στο τέλος χυμός λεμονιού 🍋
Εκτέλεση:
1η Μέρα:
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα καθαρισμένα ρόδια, τη ζάχαρη και το νερό.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Αφού πάρει βράση, αφήστε το να σιγοβράσει για ακριβώς 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, ξαφρίστε την επιφάνεια.
Μετά τα 10 λεπτά, κλείστε τη φωτιά, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να κάτσει για 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
2η Μέρα:
Μετά τις 24 ώρες, ανοίξτε ξανά τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.
Αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, ρίξτε λίγο σιρόπι σε ένα πιάτο. Αν δεν ενώνεται, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Προσθέστε τον χυμό του λεμονιού και αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα 2 λεπτά.
Κλείστε τη φωτιά και αφήστε το γλυκό να κρυώσει λίγο.
Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα καλά.
Σερβίρισμα:
Το γλυκό του κουταλιού με ρόδι μπορεί να σερβιριστεί με γιαούρτι, παγωτό, ή ακόμα και ως γέμιση σε γλυκά. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα σε σαλάτες, προσθέτοντας λίγο ξίδι για μια ιδιαίτερη γεύση.
Συμβουλή:
Το γλυκό αυτό διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Είναι ιδανικό για να έχετε πάντα διαθέσιμο ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό!
Απολαύστε το γλυκό του κουταλιού με ρόδι και μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτή τη συνταγή στους φίλους σας! ❤️