Το Γρήγορο Κέικ με Γιαούρτι και Κακάο είναι η ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε ένα γλυκό εύκολα και γρήγορα, χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή μου έχει λύσει τα χέρια, αφού είναι τόσο απλή που μπορεί να την κάνει ακόμα και ένας αρχάριος, ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα αφράτο, πεντανόστιμο και γεμάτο άρωμα. Εγώ το φτιάχνω συνέχεια και όλοι μου ζητούν τη συνταγή.
Υλικά για το κέικ
- 6 αυγά
- 1½ κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γιαούρτι
- 2-3 κούπες αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2/3 κούπας λάδι
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση της Συνταγής
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν αφράτη υφή. Στη συνέχεια, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, το λάδι, το γιαούρτι και το ρούμι. Τα χτυπάω καλά με το μίξερ. Έπειτα, ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ που έχω ήδη ανακατέψει, προσθέτοντας τα σε δόσεις.
Χτυπάω ξανά καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το χωρίζω σε δύο μέρη. Κρατάω το 1/3 του μείγματος και το χτυπάω με το κακάο. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρά τη φόρμα του κέικ.
Ξεκινάω να εναλλάσσω το λευκό και το καφέ μείγμα, ρίχνοντας λίγο από το ένα και μετά λίγο από το άλλο, μέχρι να τα χρησιμοποιήσω όλα. Βάζω το κέικ να ψηθεί, ελέγχοντας την ετοιμότητά του με ένα ξυλάκι. Πρέπει το ξυλάκι να βγει στεγνό. Αφήνω το έτοιμο κέικ να κρυώσει ελαφρά, το αναποδογυρίζω σε ένα δίσκο και το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45-50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 5 λεπτά
Χρήσιμα Tips για το Κέικ
Για να γίνει το κέικ με γιαούρτι πιο αφράτο, χρησιμοποιήστε γιαούρτι πλήρες.
Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γιατί μπορεί το κέικ να “κάτσει”.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς στο μείγμα για ακόμα πιο πλούσια γεύση.








