Κέικ με γιαούρτι και κακάο
Προϊόντα:
αυγά – 6 τεμάχια
ζάχαρη – 1 και 1/2 κουπα
γιαούρτι – 1 κουπα
αλεύρι – 2 κουπες
μπέικιν πάουντερ – 1 φακελάκι
λάδι – 2/3 κουπας
φλούδα πορτοκαλιού – 1/2 κουτ.γλ τριμμένη, ίσως και φλούδα λεμονιού
ρούμι-1 κουταλιά της σούπας
κακάο – 3 κουταλιές της σούπας.
Εκτέλεση
Προθερμάνω το φούρνο στους 190 βαθμούς. Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνει αφράτη σύσταση και πρόσθεσα το ξύσμα πορτοκαλιού, το λάδι και το γιαούρτι και το ρούμι, χτύπησα καλά με το μίξερ και έριξα το προανακατεμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε δόσεις.
Χτύπησα πάλι καλά και χώρισα το 1/3 του μείγματος, το οποίο χτυπιέται με κακάο. Βουτύρωσα και αλεύρωσα ελαφρά τη φόρμα του κέικ. Άρχισα να εναλλάσσω το λευκό, το καφέ, το λευκό μείγμα μέχρι εξάντλησης.
Βάζω το κέικ να ψηθεί, ελέγχοντας την ετοιμότητά του με ένα ξυλάκι, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό. Το έτοιμο κέικ κρυώνεται ελαφρά, αναποδογυρίζεται σε δίσκο και πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη.
Καλησπέρα σας εύχομαι!