Γυναικείο Καπρίτσιο 

Υλικά 

Διαφήμιση

Για το κεικ:
5 κρόκοι αυγών
1 κουπα ζάχαρη
7,8 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουπα γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό σόδα
2 κουπες αλεύρι

Για το γλάσο:
1 βαζάκι μαρμελάδα (μπορεί να είναι κάθε είδους, στην προκειμένη περίπτωση είναι σπιτική μαρμελάδα μήλου, που ετοίμασα πριν λίγο καιρό – 360 γρ.😋❤️)
5 ασπραδια
1,2 κσ ζάχαρη
1 κουπα τριμμένο καρυδι

Για την καραμέλα χρησιμοποίησα 4,5 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Διαφήμιση

Αρχικά, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπολ.
Αφήνουμε το μπολ με τα ασπράδια στην άκρη.
Χτυπάμε τους κρόκους με μια κούπα ζάχαρη με μίξερ σε μια αφράτη κρέμα Προσθέτουμε το λάδι Χτυπάμε.
Διαλύουμε τη σόδα στο γιαούρτι και το ρίχνουμε. Χτυπάμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζουμε το έτοιμο μείγμα σε βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψί.

Διαφήμιση

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε με μια οδοντιγλυφίδα.
Καλύπτουμε την ψημένη ζύμη όσο είναι ακόμα ζεστή με τη μαρμελάδα.
Όσο ψήνεται το κεικ, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστει μαρεγκα με σφιχτές κορυφές.
Απλώνουμε την μαρεγκα πάνω στη μαρμελάδα με μια σπάτουλα.
Ανα δεν εχετε φλογιστρο να καψετε την σαντιγί επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε μόνο στο γκριλ μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πασπαλίζουμε με καρυδι τριμένο και κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Φτιάχνουμε καραμέλα προσθέτοντας 4,5 κ.σ. ζάχαρη
σε μεταλλικό μπολ στο μάτι της κουζίνας μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει.
Με ένα κουτάλι περιχύνουμε κάθε κομμάτι από το κομμένο κέικ.😋👌❤️

 

Να είμαστε όλοι ζωντανοί και υγιείς ❤️🥰🥰

Διαφήμιση

Διαφήμιση