Δίχρωμο Κέικ χωρίς ψήσιμο

Το Δίχρωμο Κέικ χωρίς ψήσιμο είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο, κατάλληλο ακόμα και για τους πιο άπειρους μάγειρες.

Υλικά:

2 κουπες ζάχαρη,
2 πακέτα ζελατίνη (20 g),
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 λίτρο φρέσκο γάλα,
7 αυγά.

Εκτέλεση:

Σε κατάλληλη κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη ζελατίνη και το αλεύρι.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με το φρέσκο γάλα και τη βανίλια.
Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει και είναι έτοιμο να βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τα ανακατεύουμε σε δύο μέρη.
Το πρώτο παραμένει λευκό,στο δεύτερο προσθέτουμε το κακάο (όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες “βήμα βήμα”) και ανακατεύουμε.

Δίχρωμο Κέικ χωρίς ψήσιμο

Δίχρωμο Κέικ χωρίς ψήσιμο
Ρίχνουμε λίγη υγρή μαρμελάδα ή σιροπι φραουλας στον πάτο μιας φόρμας για κέικ, έχοντας προηγουμένως αλείψει όλη τη φόρμα με λίγο λαδακι.
Ρίχνουμε το άσπρο μέρος του κέικ και αφήνουμε για 20-30 λεπτά να κρυώσει και να πηκτωματοποιηθεί λίγο.

Μετά ρίχνουμε το δεύτερο μέρος κακάο και αφήνουμε να πηξει τελείως για 2 ώρες στην κατάψυξη ή για 3-4 ώρες στο ψυγείο με ένα κατάλληλο
μαχαίρι ξεκολλάμε προσεκτικά τα τοιχώματα της φόρμας το έτοιμο κέικ
Γυρίζουμε το κέικ σε κατάλληλη πιατέλα και σερβίρουμε.
Γίνεται πολύ νόστιμο.

Δοκιμάστε και μοιραστείτε!

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Δίχρωμο κέικ με καρύδι

Παρασκευάζεται από διαθέσιμα προϊόντα και ως αποτέλεσμα θα έχουμε ένα αφράτο, λαμπερό και σούπερ νόστιμο κέικ.
Ούτε εδώ θα χρειαστείς μίξερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη με σύρμα ή σπάτουλα.
Έχω μέγεθος φόρμας 20*33 cm, μπορείτε επίσης 20*30 cm

Υλικά

Ανθρακούχο μεταλλικό νερό – 300 ml
Ζάχαρη – 200 g, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη βανίλια – 10 g
Σπορέλαιο – 150 ml
Αλεύρι – 350 g
Μπέικιν πάουντερ – 8 g
Κακάο – 20 g
Καρύδια – 150 g

Παρασκευή:

Προσθέστε τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, το αλάτι στο μεταλλικό νερό και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Εδώ προσθέτουμε λάδι και σταδιακά κοσκινισμένο αλεύρι με μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε με ένα σύρμα μια ομοιογενή ζύμη. Σε ένα ταψί βάζουμε τη μισή ζύμη και στο δεύτερο μισό προσθέτουμε κακάο και 3 κ.σ. μεταλλικό νερό.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί και την απλώνουμε στην λευκή ζύμη. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περ. 30-35 λεπτά.

Ας το γευτούμε.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΚορμός με σοκολάτα-μπισκότο-σταφίδες (μωσαϊκό)
Επόμενο άρθροΠολέντα με καραμελωμένο ορτύκι