Απολαύστε αυτή τη συνταγή κρεμώδους κοτόσουπας που θα σας κάνει να θέλετε όλο και περισσότερα. εύκολο, απλό και νόστιμο.

Υλικά

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
2 μεγάλα μπαστούνια σέλινου κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι σε κυβάκια
1 στήθος κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
1 κουταλιά ζωμό κοτόπουλου σε παστα ή 1 κύβο
αλάτι και πιπέρι για γεύση
3 φλιτζάνια νερό

Σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
λίγο Άνηθο για γεύση
μια πιτσιλιά χυμού λεμονιού
2 1/2 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μικρούς κύβους. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά (σέλινο, καρότο και κρεμμύδι)
όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα καρυκεύματα (αλάτι και πιπέρι) από ένα πασπαλισμα από το καθένα.
Προσθέστε ενάμιση κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν κοτόπουλου. Στη συνέχεια, προσθέστε μισό φλιτζάνι ρύζι, Ανακατέψτε
Προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά.

Σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και 1/2 κουταλάκι του
γλυκού αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα.

Βάλτε το μείγμα στο μπλέντερ με 2 1/2 φλιτζάνια γάλα. Χτυπήστε!
Μετά από 30 λεπτά από το βράσιμο του κοτόπουλου τώρα προσθέτετε τη σάλτσα και το κοτόπουλο μαζί σε δυνατή φωτιά ανακατεύετε.

Βήμα 8: Τελικό Βήμα
Το τελευταίο βήμα είναι να προσθέσετε μια μικρή χούφτα άνηθο (2 κουταλιές της σούπας).

By  in CookingSoups & Stews