Tούρτα χιονούλα!!! 

Υλικά:

5 αυγα,
125 γραμμαρια ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
3 κουταλιες της σουπας καρυδα,
1 βανιλια!

Σιρόπι:
1 ποτηρι νερου νερο
1 ποτηρι νερου ζαχαρη

Κρέμα
1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι για ολες της χρησεις,
1 βανιλια,
50 γραμμαρια καρυδα,
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο!

Σαντιγι:
500 γρ φυτικη κρεμα παγωμενη
50 γραμμαρια αχνη ζαχαρη !Την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο και τελος μπολικη καρυδα!

Εκτέλεση

για το Κεικ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε αλευρι-βανιλια-καρυδα σιγα σιγα και ανακατευουμε με
μαριζ!Λαδωνουμε αλευρωνουμε το τσερκι 28ν βαζουμε το μιγμα και ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα
για 35 λεπτα!Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!

για το σιρόπι
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!

Για την κρέμα
Χτυπαμε την φυτικη κρεμα παγωμενη με αχνη ζαχαρη !Την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο και τελος μπολικη καρυδα!

Συναρμολόγηση:
Τοποθετουμε τον ενα πατο στο τσερκι σιροπιαζουμε με κουταλι ριχνουμε την κρεμα κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου!!!!

Η Συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou

Προηγούμενο άρθροΚαρύδι με μαρμελάδα….’Ενα υπέροχο γλυκάκι
Επόμενο άρθροΤούρτα Μωσαϊκό με Βελούδινη Κρέμα Όνειρο