Σιροπιαστοί λουκουμάδες με καρύδα

Συστατικά
• 5 κουταλιές σούπας ψιλή ζαχαρη
• 2 αυγα
• 5 κουταλιές λάδι
• 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
• Αλεύρι για κέικ 2 & 3/4 φλιτζανιών
• 3 κουταλιές μπεικιν παουντερ
• 300 ml ξινόγαλο
Σιρόπι
• 2 φλιτζάνια νερό
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη

Αποξηραμένη καρύδα .

ΜΕΘΟΔΟΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη και τα αυγά με ένα χτυπητήρι χειρός μέχρι να γίνουν κρεμώδες. Προσθέστε το λάδι και βανίλια και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίστε τα ξηρά υλικά και προσθέστε το ξυνόγαλοκαι ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Μην τα πολυανακατεύετε.

Καλύψτε το μπολ του μείγματος με πετσέτα και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Μόλις είστε έτοιμοι, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και πάρτε κουταλιές από το μείγμα
για διαμορφώσετε σε στρογγυλές μπάλες. Τις τηγανίζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα
σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν σε καφέ πλευρά. Αφαιρέστε τες με ένα κουτάλι και βάλτε
σε μία χαρτοπετσέτα.
Σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα, βάλτε το νερό με την ζάχαρη για 15 λεπτά για να
φτιάξετε σιρόπι ζάχαρης. Βάλτε τα μπαλάκια στο ζεστό σιρόπι μία φορά και αφαιρέστε
με μία τρυπητη κουτάλα.
Πασπαλίζουμε με αποξηραμένη καρύδα και σερβίρουμε. Νόστιμο και ελαφρύ.
Εάν το μείγμα είναι πολύ υγτό. Απλά προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Credit: Cape Malay Cooking with Fatima Sydow

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι στην κατσαρόλα με κόκκινο κρασί και ελιές
Επόμενο άρθροΤο Κέικ για την Γιορτή της Γυναίκας