Η σούπα με ζυγούρι, ρύζι και αυγολέμονο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που μας ζεσταίνει τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η πλούσια γεύση του ζωμού, η απαλή υφή του ρυζιού και η ξινή νότα του αυγολέμονου δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό. Ας δούμε πώς να την ετοιμάσουμε!
Υλικά:
2 κιλά ζυγούρι
350 γραμμάρια ρύζι
2 αυγά
1 κούπα χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό το κρέας κομμάτια να πάρει πρώτη βράση να βγάλει ό,τι περιττό έχει.
Αφότου πάρει την πρώτη βράση ξεπλένουμε καλά καθαρίζουμε την κατσαρόλα, και το ξαναβάζουμε πάλι να καλύψει με νερό, και αλατάκι και το κλείνουμε στη χύτρα για 45 λεπτά να βράσει πολύ καλά
Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζουμάκι και το βάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα συμπληρώνουμε αν χρειαστεί λίγο νερό, περιμένουμε να πάρει βράση,ρίχνουμε το ρύζι αφήνουμε να βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια καλά ρίχνουμε τους κρόκους σιγά-σιγά το λεμόνι, και μετά τρεις με τέσσερις κουτάλες ζουμί από το ρύζι ρίχνουμε το αυγολέμονο στο ρύζι ανακατεύουμε και έτοιμο σερβίρουμε με κρέας και πιπέρι
Καλή σας επιτυχία
H Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri