Δείτε Επίσης: Καλύτερη Πίτσα είναι η Σπιτική | Πίτσα με βάση από κολοκύθι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Υλικά
Για το ζυμάρι
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ αλεύρι καλαμποκιού
1 κουτ. γλ. αλάτι Λίγο χλιαρό νερό (όσο πάρει για το ζύμωμα)
1 φακελάκι μαγιά
Γέμιση
Σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά για την βάση της λαδενιας.
Πολλά λαχανικα τις αρεσκείας σας εγώ έχω βάλει
κρεμμύδια μανιτάρια πιπεριές κόκκινες και πράσινες ελιές λιαστη ντομάτα και ντομάτα φρέσκια
σε κύβους ρίγανη βασιλικό και τυρί φέτα.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και μέσα ρίχνουμε την μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι με λίγο από το χλιαρό νερό, ώστε να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το αλάτι γύρω στο αλεύρι (ώστε να μην πέσει μέσα στην μαγιά, γιατί θα κόψει και δεν θα φουσκώνει).
Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό και ξεκινάμε το ζύμωμα. Όταν το ζυμάρι γίνει μαλακό και ξεκολλάει λίγο από τα χέρια, το κάνουμε μια μπαλίτσα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο με μία πετσέτα, ώστε να φουσκώσει για καμιά ώρα περίπου. Αφού έχει φουσκώσει το ζυμάρι, μετά από καμιά ώρα, ρίχνουμε το λάδι στο ταψί, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε το ζυμάρι στη μέση του ταψιού και απλώνουμε με τα χέρια, πιέζοντας το σιγά σιγά από το κέντρο προς τα τοιχώματα. Όταν το ζυμάρι πάρει σχήμα πίτσας,απλώνουμε την σάλτσα από πάνω τα κρεμμύδια και την φρέκισα ντομάτα και από πάνω όλα τα υπόλοιπα.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200°C κατόπιν κατεβάζουμε στους 180°C και ψήνουμε για καμιά ώρα περίπου, αναλόγως τον φούρνο. Καλή επιτυχία!!! Tips: αν σας δυσκολεύει το ζυμάρι αγοράστε από τον φούρνο της γειτονιάς σας έτοιμο ζυμάρι για χωριάτικο ψωμί..
Δείτε Επίσης: Καλύτερη Πίτσα είναι η Σπιτική | Πίτσα με βάση από κολοκύθι
Καλή Επιτυχία