Ζύμη Πίτσας
Υλικά
3 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές ξηρή μαγιά
(Αφήστε τη μαγιά να φουσκώσει 5-10 λεπτά)
6 φλιτζάνια αλεύρι (συν λίγο επιπλέον μέχρι η ζύμη να φαίνεται ωραία και ελαστική)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Αναμείξτε το αλεύρι και το αλάτι.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη μαγιά στο αλεύρι και το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε την υφή που σας αρέσει. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Μπορώ να προσθέσω ένα επιπλέον φλιτζάνι αλεύρι μέχρι να πάρω μία ελαστική ζύμη και όχι κολλώδης.
Την σκεπασα σε ένα μπολ και την άφησα να φουσκώσει 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.
Στη συνέχεια, ανοίξτε το ή τεντώστε την ζύμη. Την άφησα να φουσκώσει στο ταψί μέχρι να ετοιμάσω την σπιτική σάλτσα (καλό θα είναι να έχετε πάντα έτοιμη στην κατάψυξη) και την γαρνιτούρα (όπως βλέπετε στην φωτό έκανα 2 με διαφορετική γαρνιτουρα) και να ζεσταθεί ο φούρνος. Την έψησα στους 230 βαθμούς μέχρι να γίνει χρυσίσει και είναι έτοιμη
Καλή Επιτυχία