Αντεστραμμένο κέικ με γκρειπ φρουτ και καραμελωμένη ζάχαρη

Υλικά:

4 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι,
6-7 σταγόνες υγρού άρωμα βανίλιας,
200 g ψιλοκομμένο ή τριμμένο γκρέιπφρουτ,
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ, ,

για καραμέλα:
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,

Προετοιμασία:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα μίξερ, προσθέτουμε το λάδι, χτυπάμε ξανά, στη συνέχεια το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τέλος το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ!
Σε ένα τηγάνι, καραμελώνω τη ζάχαρη και αφαιρούμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τριμμένο γκρειπ φρουτ και ρίχνουμε τη ζύμη απο πάνω,

ισιώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ανεμιστήρα στους 180 βαθμούς, ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο, ελέγξτε με οδοντογλυφίδα, όταν βγει στεγνή είναι έτοιμο!

Αφήστε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε ένα πιατο!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖεστό σπιτικό ψωμί!
Επόμενο άρθροΓιουβαρλάκια Φρικασέ