Λευκή Τούρτα Ταψιού !
Υλικά για την βάση
•6 αυγά
•1 κούπα ζάχαρη
•4 κ.σ γάλα
•1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
•1 κούπα φαρίνα κόκκινη
•1 βανίλια
•1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
•2 1/2 κούπες νερό
•2 1/2 κούπες ζάχαρη
•4 κ.σ βούτυρο φρέσκο
•2 κ.σ χυμό λεμονιού
•λίγο ξύσμα λεμονιού
Υλικά για την κρέμα
•2 1/2 ποτήρια γάλα φρέσκο
•3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
•3 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
Για το γαρνίρισμα
Ασπρισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα με βούτυρο, τρούφα ή ότι άλλο θέλετε.
Εκτέλεση
Για την βάση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Καθώς χτυπιούνται ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το γάλα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την βανίλια και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175°C στις αντιστάσεις.
Για το σιρόπι
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Το αφήνουμε 2 λεπτά να ενωθούν καλά, και περιχύνουμε το γλυκό μας πριν κρυώσει.
Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα 2 ποτήρια γάλα με την ζάχαρη να βράσουν ελαφρά. Στο μισό ποτήρι γάλα που κράτησα λιώνω το άνθος αραβοσίτου και το προσθέτω στο γάλα που βράζει. Ανακατεύω γρήγορα μέχρι να πήξει. Ρίχνω την κρέμα επάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Στο μεταξύ φτιάχνω την σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς απλώνω επάνω την σαντιγί. Πασπαλίζω με αμύγδαλα ή με ότι άλλο θέλω και είναι έτοιμο το γλυκό μας! *Tο ταψάκι μου, είναι 34x24cm
Είναι πάρα πολύ εύκολη διαδικασία, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και είναι φανταστικό το αποτέλεσμα. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές.
Εάν σας αρέσουν οι συνταγές μου ακολουθήστε με στο Instagram: