Μπήκε ο Σεπτέμβρης και καθώς ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στα θρανία, σας έχουμε μια μοναδική συνταγή για να ξεκινήσουν οι μικροί μας φίλοι τη μέρα τους γεμάτοι ενέργεια και νοστιμιά.

Υλικά:

1 ποτήρι γιαούρτι
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο (ή λάδι, ελαιόλαδο, βιτάμ, βούτυρο)
3 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (φρεσκοτριμμένο, αν γίνεται)
Ρίγανη
Φέτα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα (ή υψηλότερη θερμοκρασία και 10 λεπτά παραπάνω για αντιστάσεις).
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αβγά και το ηλιέλαιο (ή βιταμ ή βούτυρο).
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το αλάτι (αναλογα ποσο αλμυρή είναι φετα), το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη ρίγανη και
ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το τυρί (φέτα ή ό,τι άλλο τυρί προτιμάτε) και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό.
Αν χρησιμοποιείτε απλό ταψάκι (28άρι), στρώνουμε λαδόκολλα. Αν έχετε ταψάκι σιλικόνης, δεν χρειάζεται.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στον αέρα (ή περισσότερο για αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με οποιοδήποτε άλλο τυρί ή γέμιση της αρεσκείας σας.
Προσθέστε φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό για έξτρα άρωμα.
Σερβίρετε την τυρόπιτα ζεστή ή κρύα, είναι εξίσου νόστιμη!

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Επόμενο άρθροΝόστιμα τηγανητό συκώτι με κρεμμύδια. 👌