Ιμαμ Μπαιλντι

Υλικά

Advertisement

μελιτζάνες – 5 τεμ.
αλεύρι
λάδι
κρεμμύδι – 6 κεφάλια
καρότα – 4 τεμ,
πιπεριές – 6 τεμ. πιπεριές
ντομάτες – 3 – 4 τεμ.
σκόρδο – 6 σκελίδες
φύλλα δάφνης – 1 τεμ.
πιπέρι
μπαχάρι – σπόροι
μαϊντανός – 1 ματσακι

Μέθοδος Παρασκευής

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι και αφού τις αφήσουμε για 1 ώρα, ξεπλύνετε και στεγνώστε. Αλευρώστε τις μελιτζάνες και τα τηγανίστε σε ζεστό λάδι.
Σοτάρετε ξεχωριστά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα καρότα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό και μαγειρέψτε, προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης, μαύρο πιπέρι, μπαχαρικά και σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένες ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι, τακτοποιήστε ένα στρώμα μελιτζάνας, ένα στρώμα τηγανισμένων λαχανικών και ούτω καθεξής έως ότου εξαντληθούν τα υλικά(2 στρώσεις). Ρίχνουμε απο πάνω 2 κουταλιές της σούπας νερό και 1 κσ λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Σερβίρετε με λεμόνι και φέτα.

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement