Κέικ Μπριος σοκολάτας

Ζύμη τύπου μπριός για ένα λαχταριστό πρωινό, στο οποίο όλοι συμφωνούν….

Υλικά

600 γρ. αλεύρι δυνατό ή για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ζάχαρη
2 πρέζα/ες αλάτι
1 κύβος νωπή μαγιά
1 βανίλια
150 γρ. βούτυρο μαλακό
150 γρ. γάλα χλιαρό
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Κρέμα σοκολάτας
70 γρ βούτυρο
60 γρ ζάχαρη
100 γρ μαύρη σοκολάτα λιωμενη
40 gr πικρό κακάο
2 γενναιόδωρες κουταλιές Nutella.

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
Όταν αφρίσει η επιφάνεια, είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το μαλακό βούτυρο και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά.
Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε με τον γάντζο ζυμώματος τα υλικά για 1΄-2′ να ενωθούν.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 8-10′ να γυαλίσει η ζύμη. Η τελική της μορφή θα είναι λεία, απαλή και εύπλαστη, μαλακή ζύμη.
Μαζεύουμε τις ενώσεις από κάτω και την τοποθετούμε σε μπολ.
Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για μια ώρα να φουσκώσει.

Αφού διπλασιάστηκε το γύρισα ανάποδα στην επιφάνεια εργασίας και το άνοιξα παραλληλόγραμμο….

Κρέμα σοκολάτας
Χτυπάμε το βουτυρο με την ζαχαρη να αφρατέcουν και μετα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικα χτυπαμε να παρουμε μια κρέμα
Άπλωσα την κρέμα σοκολάτας που ετοιμάσαμε νωρίτερα αν ήταν λίγο πιο σφιχτή προσθέτω μια σταγόνα γάλα…
Κλείνουμε σχηματίζοντας ένα σαλάμι και κόβουμε από το κεντρικό μέρος κατά μήκος…
Πλέκουμε κοτσιδα και βάζουμε σε φόρμα…

αφήνουμε να φουσκώσει άλλες δύο ώρες και ψήνουμε για 35/40 λεπτά στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο.

Καλή Απόλαυση