Σοκολατίνα Μπισκότο

Συστατικά

450 γρ. Μπισκότα
500 ml ζεστό γάλα
16 γρ. μπεικιν παουντερ (1 φακελάκι)
200 γρ σοκολάτας γάλακτος (λιωμένη)

300 ml ζεστό γάλα
3 κουταλιές του γλυκού κακάο
120 γρ. Ζάχαρη

250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. Μαύρη σοκολάτα
150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα και τα βρέχουμε το ζεστό γάλα.
Με ένα πηρούνι τα λιώνουμε να γίνει ένα πολτός. Αδειάζουμε μέσα στο πολτό την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.


Προσθέτουμε το μπεικιν παουντερ και αναμιγνύουμε παλι και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σ ένα πυρέξ 30χ22 εκ και το ισιώνουμε.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς × 30 λεπτά

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα , ζάχαρη, κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Βγάζουμε το κεικ απο το φούρνο μόλις είναι έτοιμο τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα ή πηρούνι και το μουσκεύουμε πολύ καλά με το παραπάνω υγρό μείγμα


Μετά το βάζουμε στο φούρνο πάλι για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς, το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει

Για το γλασο
Ρίχνουμε την σοκολάτα μέσα στην πολύ ζεστή κρέμα γάλακτος(150 ml) και ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνετε να κρυώσει.

Για την σαντιγί
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα υπόλοιπα 250 ml κρέμα γάλακτος να γίνουν σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί την ισιωνουμε και απο πάνω στρώνουμε το γλασο σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

 

 

 

 

Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρετε.

 

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ μαρμάρινο, Σοκολάτα-Πορτοκάλι …απογευματινή απόλαυση. Απλό, νόστιμο και υγρό.
Επόμενο άρθροΚανταΐφι Βουτύρου Σαλιγκάρι