Κέικ Σοκολάτας

Το πιο απλό ΥΓΙΕΙΝΟ Κέικ Σοκολάτας (Brownie!). Ετοιμάζεται σε 5 λεπτά! Χαμηλές θερμίδες! Μόνο 3 συστατικά

Υλικά

2 αυγά
2 μπανάνες
40 γρ.κακάο (4 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ.κουβερτούρα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις ρίχνουμε στο μούλτι.Προσθέτουμε τ αυγά,το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.Αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι εξαφανιστούν τα κομμάτια της μπανάνας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 16 εκ. στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.Αν θέλουμε να βγει υγρό το brownie σταματάμε το ψήσιμο νωρίτερα.
Βάζουμε 50 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα στην επιφάνεια όσο είναι ζεστό και το ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει.

Με μια σπάτουλα απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα να πάει παντού.Αφήνουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεικ σοκολάτας με λαχταριστή κρέμα και σοκολάτα.

Κεικ σοκολάτας με λαχταριστή κρέμα και σοκολάτα

Αυτό το κέικ είναι ένα από τα αγαπημένα της μαμάς μου. Υγρό παντεσπάνι σοκολάτας γεμάτο με λαχταριστή κρέμα γάλακτος με συμπυκνωμένο γάλα με γκανάζ σοκολάτας. Καταπληκτική γεύση, πάντα εξαφανίζεται από το τραπέζι την ίδια μέρα που το φτιάχνω. Ένα νόστιμο επιδόρπιο για να το μοιραστείτε με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας.

Συστατικά:

Για το παντεσπανι:
-5 αυγά
-180 γραμμάρια (3/4 φλ.) ζάχαρη
-30 ml (2 κουταλιές της σούπας) φυτικό λάδι
-90 γρ (3/4 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-25 (2 κουταλιές της σούπας) κακάο σε σκόνη
-5 g (1/2 κουταλιά της σούπας) μπέικιν πάουντερ
– ξύσμα λεμονιού (ακέρωτο λεμόνι)

Κρέμα:
-400 ml (2 φλιτζάνια) κρέμα γάλακτος/σαντιγί
-300 γρ (1 1/2 φλιτζάνι) γάλα ζαχαρούχο
-1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Σιρόπι:
-300 ml (1 1/2 φλιτζάνι) νερό
-2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-100 ml (1/2 φλιτζάνι) Baileys (ή 100 ml νερό)

Για την επικάλυψη:
-200 γρ λιωμένη σοκολάτα
-50 γραμμάρια σαντιγί

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλεύρι, κακάο, μπεικιν παουντερ αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε τα αυγά με την ζαχαρη να ασπρίσει το μειγμα 5 λεπτά
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε πάλι. Τρίβουμε το ξυσμα λεμονιού και μετα κοσκινίζουμε μέσα το μειγμα με το
αλεύρι.
Αδειαζουμε σε ένα ταψακι 21χ31 εκ στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το ισιώνουμε
Ψήνετε στους 165 C για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι με το άγνωστο τρόπο και προσθέτουμε και το bailys

Βγαζουμε το κεικ απο το ταψι αφαιρουμε το χαρτι το ξαναβάζουμε στο ταψι και το περιχύνουμε με το σιροπι.

Για τη κρέμα
Σ ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, βανίλια και χτυπάμε να γίνει η κρέμα και την στρώνουμε πάνω απο το παντεσπανι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες

Για την επάλειψη.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα σε τρίμματα σε ενα μπολ και την λιώνουμε στο φουρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να φτιαξουμε το γλασσο.

Βγαζουμε απο το ψυγείο το γλυκό και απλώνουμε την σοκολάτα. Βάζουμε στο ψυγείο πάλι για 20 λεπτά. Κοβουμε με ένα ζεστό μαχαιρι που εχουμε εχουμε βάλει σε ζεστο νερό πρωτα

Καλη επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροMικρά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο…το απόλυτο σνακ