Βασιλικό Γαλακτομπούρεκο!!!

Υλικά:

500 γρ.φύλλα κρούστας+ 250 γρ. φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα
Για την κρέμα:
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
700γρ.γάλα
300 γρ.κρέμα γάλακτος
4 αυγά
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλο
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
ξύσμα απο 1 λεμόνι
Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
Φλούδα απο 1 λεμόνι
1 βανιλια
150 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε εκτός απο την βανίλιας και την γλυκόζη… μόλις βράσει για 4 λεπτά, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα 2 υλικά που αφήσαμε εκτός και ανακατεύουμε καλά..το αφήνουμε στην άκρη να κρυωσει…
Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτα τα αυγά και μετα προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ενα μείγμα..βάζουμε σε μία κατσαρολα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και πριν καν να είναι χλιαρή, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία πηχτή κρέμα..την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..
Βουτυρώνουμε ενα ταψί 38×25 περίπου και στρώνουμε ένα ένα τα φύλα τα οποία αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο. Τα αφήνουμε να βγαίνουν προς τα έξω.. μόλις χλιαρυνει η κρέμα την ρίχνουμε στο ταψί και μαζεύουμε τα φύλλα προς τα μέσα πάνω στην κρέμα και βουτυρώνουμε καλά..συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα….μόλις τελειώσουμε χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά! μόλις ψηθεί ρίχνουμε πάνω του όλο το κρύο σιρόπι!αφήνουμε να το απορροφήσει ολο! καλύτερα να το κόψουμε την επόμενη μέρα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προηγούμενο άρθροΚαλύτερη σαλάτα μακαρονιών | Σαλάτα μακαρονιών κοτόπουλου | Σαλάτα ζυμαρικών |
Επόμενο άρθροΜελιτζανοπιτα με χωριάτικο φύλλο και ψημένες καπνιστές μελιτζάνες!!