Υλικά

1 1/4 νεροπότηρο των 200γρ. ζάχαρη
200γρ. βούτυρο ανάλατο ή Spy βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
150γρ. γιαούτρι με χαμηλά λιπαρά
1 πρέσα αλάτι
Ξύσμα λεμονιού από 3 λεμόνια
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κγ. μπέικιν πάουντερ
2 3/4 ποτ.αλεύρι Φαρίνα

Για το γλάσο
1 3/4 ποτ.ζάχαρη άχνη
1 1/4 Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τον βούτυρο με τον ζάχαρη να αφρατέψουν
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Μετά τα υπόλοιπα υλικά.Το αλεύρι στο τέλος μαζί με το μπέικν πάουντερ,αφού τα κοσκινίσουμε ή τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις στην κάτω σχάρα ή αερόθερμο στους 160 βαθμούς,γύρω στα 50 λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο)
Το ξεφορμάρουμε μετά 30 λεπτά. Να κρυώσει και βάζουμε το γλάσο (εγώ εβαλα και κατι κουφετάκια που είχα μπορειτε να βάλετε τριμμενο φυστικι αιγίνης)

Καλή επιτυχία καλή απόλαυση!🍋🍋