Υγρό κέικ με σοκολάτα

Ένα μοναδικό αφράτο Υγρό κέικ με σοκολάτα ζουμερό στο κέντρο! Ιδανικό κέρασμα για τους φίλους σας!

Συστατικά

5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι
1,5 φλιτζάνια γάλα
1 ζάχαρη βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ
φλούδα λεμονιού
λίγο αλάτι

γλασσο
500 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας για μαγείρεμα

Παρασκευή

1. Ανακατεύουμε πρώτα τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και μετά τα υπόλοιπα υλικά
2. Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 20×30 και ψήνουμε για μισή ώρα
3. Λιώνουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά
4. Τρυπάμε το ζεστό κεικ με ένα καλαμακι
5. Όσο είναι ακόμα ζεστό, περιχύνουμε με το γλασσο, γεμίζουμε πρώτα τις τρύπες με ένα κουτάλι και μετά γεμίζουμε όλο το κέικ.
6. Το κέικ πρέπει να κρυώσει καλά, αλλά τα παιδιά θα ανυπομονούν

ΜΕΣΩcoolinarika by Podravka
Προηγούμενο άρθροΦοκάτσια με προζύμη και ντοματίνια
Επόμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο