Αν σας αρέσει ο συνδυασμός καρυδιού και σοκολάτας, σας προτείνω να φτιάξετε αυτό το Κέικ με καρύδι και σοκολάτα

Υλικά

Για το κέικ:

4 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
50 ml λάδι
100 ml φρέσκο ​​γάλα
2 κουπες αλεύρι
2 κουπα αλεσμένα καρύδια
1 μπέικιν πάουντερ

Η κουπα έχει όγκο 250 ml

Για το σιρόπι:
1/2 κουπα ζάχαρη
1/2 κουπα νερό

Για το γλάσο:
100 γραμμάρια φυσικής σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι

Διακόσμηση:
καρύδια.

Εκτέλεση:

Τα ασπράδια διαχωρίζονται από τους κρόκους των αυγών.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέχρι να σφίξουν.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και το φρέσκο ​​γάλα.
Αλεύρι κοσκινισμένο με μπέικιν πάουντερ και αλεσμένα καρύδια.
Τέλος, τα ασπράδια προστίθενται στο κύριο μείγμα.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Το κέικ ψήνεται στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Το σιρόπι καραμέλας παρασκευάζεται βάζοντας τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Αφήνεται στο μάτι της κουζίνας να καραμελώσει.
Ρίξτε το νερό και αφήστε την καραμέλα να λιώσει λίγο ακόμα.

Το κρύο κέικ περιχύνεται με το σιρόπι.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να απορροφήσει το κέικ το σιρόπι.
Περιχύνουμε από πάνω και τα πλαϊνά με τη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρι με το φυστικοβούτυρο και το λάδι.
Γαρνίρουμε με καρύδια.
Βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Καραμελωμένο Κέικ με καρύδι και σοκολάτα
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗКулинарен свят с Гери
Προηγούμενο άρθροΦέτες ψωμιού με τυρί και αυγό
Επόμενο άρθροΧοιρινo με καπνιστό τυρί, ντομάτες και πιπεριές