Διαφήμιση

Μια εξαιρετική συνταγή, πολύ εύκολη, για το γιορτινό σας τραπέζι, και όχι μόνο, που θα αγαπήσετε απολύτως!!
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια χούφτα βασικών συστατικών και περίπου 10 λεπτά προετοιμασίας. Η σημασία κρύβεται στις λεπτομέρειες ακόμα και για το πιο απλό φαγητό.
ΥΛΙΚΑ :

1 χοιρινό φιλέτο (περίπου 1 κιλό)
3 φέτες μπέικον
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά μεγάλη της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι μηλίτη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά τοποθετήστε το φιλέτο χοιρινού σε ένα ταψάκι. Ανακατέψτε τα συστατικά (σκόνη τσίλι,
πάπρικα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο, κανέλα) σε ένα μικρό μπολ και αλείψτε καλά τα φιλέτα.
Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για περίπου 3 – 4 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Κόψτε κάθε λωρίδα μπέικον στο μισό και βάλτε λωρίδες πάνω από το χοιρινό φιλέτο. Ψήστε για
περίπου 40 λεπτά.
Βάλτε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, το ξίδι μηλίτη και την ξηρή μουστάρδα σε μια κατσαρόλα και
σιγοβράστε για 1 λεπτό. Ρίξτε το πάνω στο χοιρινό και ξαναβάλτε στο φούρνο.
Ψήστε για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε να σταθεί για 4 – 5 λεπτά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε ροδέλες πάχους 1-2 εκ. και σερβίρετε. Συνοδεύεται τέλεια με ψητές
πατάτες, πλούσια πράσινη σαλάτα και καλό κόκκινο κρασί.

ΠΗΓΗ: www.bigoven.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση